Prinsessenboontjes in zure ajuinsaus
|
Minder dan 30 minuten.
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
-
Kook de boontjes gaar in licht gezouten water. (+/- 15 min)
-
Giet af
-
Breng in een kookpot een klontje boter.
(voldoende, ook niet overdrijven - bij voorkeur echte boter, margarine kan eventueel ook.)
-
Laat de boter smelten en voeg de gesnipperde ajuin toe.
-
Laat voorzichtig bruineren.
-
Voeg nu voldoende water toe.
-
Peper en zout toevoegen.
-
Aan de kook brengen.
-
Neem een kommetje en doe hier +/- 1 soeplepel maïsbloem in.
(houd rekening met de hoeveelheid water en boontjes)
-
Giet nu azijn in het kommetje tot wanneer de maïsbloem juist onderstaat.
-
Goed mengen.
-
Wanneer het water in de kookpot kookt het azijnmengsel al roerend toevoegen.
(de azijnsaus moet zacht vloeibaar worden en mag zeker niet te dik worden.)
-
Breng nu de gekookte boontjes in deze saus en meng voorzichtig.
-
Proeven en eventueel wat extra azijn toevoegen.
-
Klaar.
Opdienen met gekookte aardappelen.
Vlees: kotelet of spek.
|